کانون قرآن

تشکل دانش آموزی کانون قرآن دبیرستان شهید دستغیب 1 شیراز

تشکل دانش آموزی کانون قرآن دبیرستان شهید دستغیب 1 شیراز

>
به ما امتیاز دهید .
کانون قرآن
کانون در شبکه های اجتماعی



آخرین مطالب

همچو سلمان در مسلمانی بکوش

چهارشنبه, ۷ بهمن ۱۳۸۸، ۰۶:۵۴ ق.ظ

همچو سلمان در مسلمانی بکوش

به مناسبت هشتم ماه صفر، وفات جناب سلمان فارسی
سلمان فارسی
چون علی در عالــــم مـــردانـــگی خرد شو تا شـــاه مـــردانت کنند
همچو سلمان در مسلمانی بکوش ای مسلمان تا که سلمانت کنند

                      حسینی جوهری

 

سلمان در شگفت است

«از شش چیز در شگفتم: سه چیز آن مرا می‌خنداند و سه چیز دیگر به گریه‌ام می‌اندازد. آن سه چیز که مرا به گریه می‌اندازد: جدایی از دوستان محمد(ص)، هراس و وحشت قیامت و ایستادن در پیشگاه خدای عزّوجلّ است.

و اما آن سه چیزی که مرا به خنده وا می‌دارد: ‌یکی کسی است که در پی دنیاست، حال آنکه مرگ در پی اوست؛ دیگری کسی که در غفلت به سر می‌برد، حال‌آنکه از او غافل نیستند؛ یعنی، خداوند ناظر اعمال اوست و سومی کسی که دهانش به خنده باز می‌شود، در صورتی که نمی‌داند آیا خداوند از او خشنود است یا ناخشنود».[1]

 

سه چیز مرا به گریه می اندازد: جدایی از دوستان پیامبر خدا (ص)،

هراس و وحشت قیامت و ایستادن در پیشگاه خدای بزرگ.

 

درس فروتنی

رفتار سلمان، چنان متواضعانه و زندگی‌اش چنان ساده بود که غریبه‌ها، هرگز درنمی‌یافتند که او حاکم شهر است. روزی سلمان، در راه می‌رفت. مردی را دید که از شام می‌اید و بار خرما و انجیر به دوش دارد. مرد شامی ‌که از به دوش کشیدن بار سنگین، خسته شده بود، با دیدن سلمان ‌که ظاهری ساده و فقیرانه داشت، به خیال اینکه او باربر است، صدایش کرد تا در رساندن بار به مقصد، به او کمک کند و اجرتی بگیرد.

سلمان بار را به دوش گرفت و همراه مرد شامی به راه افتاد. مردم در برخورد با سلمان سلام می‌کردند و از او به عنوان امیر یاد می‌کردند و عده‌ای به سرعت به طرف سلمان آمدند تا بار را از او بگیرند. مرد غریب شامی ‌که تازه فهمیده بود این عابر و رهگذر، امیر مدائن، سلمان فارسی است، با وحشت و خجالت و عذرخواهی فراوان برای گرفتن بار از امیر، پیش آمد، ولی سلمان قبول نکرد و گفت: «باید بار را تا مقصد برسانم!...».

آن‌گاه فرمود: «در این حمل بار سه ویژگی وجود دارد و به همین سبب من این بار را برایت حمل کردم. نخست اینکه کبر را از من دور می‌کند دوم اینکه یکی از مسلمانان را در مورد حاجتی که داشته یاری کرده‌ام و سوم اینکه اگر من این بار را برایت نمی‌آوردم، ممکن بود فرد دیگری که از من ضعیف‌تر است، ناگزیر شود این بار را حمل کند».[2]

 

وادی به وادی در جستجوی حقیقت

آرامگاه سلمان فارسی 

  
آرامگاهش کنار طاق کسری در شهر مدائن عراق، در 5 فرسخی بغداد است. در دوره حکومت بعثی‌ها، بسیاری از نام‌های تاریخی، از جمله سلمان فارسی را به سلمان پاک تغییر دادند. صدام این لقب را به او داد؛ یعنی، او با اسلام آوردن و عرب شدن از آلودگی مجوسی و فارسی پاک شده‌است. آرامگاه او بنام «حی سلمان باک» معروف است. حرم او طی اقدامات تروریستی به دنبال هتک حرمت حرم ائمه اطهار (ع) سامرای عراق مورد اصابت خمپاره قرار گرفت.

 

دو خبر مرتبط با جناب سلمان فارسی: 

1- کنگره‌ی سلمان فارسی برگزار می شود

دبیرخانه کنگره بین‌المللی سلمان فارسی از برگزاری این کنگره در نیمه دوم اسفند ماه سال 1388 در شهر تاریخی کازرون، زادگاه سلمان فارسی، خبر داده بود. ولی طی اعلام روابط عمومی دبیر خانه کنگره، به منظور ایجاد فرصت بهتر برای محققین و پژوهشگران داخلی و خارجی، برگزاری این کنگره به اسفند ماه سال آینده موکول شده است.

 همچنین کتاب‌شناسی و مرجع‌شناسی حضرت سلمان فارسی که به روایات و اسناد مختلف درباره این شخصیت پرداخته است نیز تهیه شده و در این همایش به علاقه مندان ارایه خواهد شد. علاقمندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت این کنگره به آدرس www.salmancongress.ir  مراجعه نمایند.

2- تولید مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی»

جام جم آنلاین: مرتضی میرباقری معاون سیمای سازمان صدا وسیما از تولید مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی» در سال آینده خبر داد و یکی از نامزدهای کارگردانی این پروژه را داوود میرباقری دانست.

 

پی نوشت ها:

1. ماهرویی، محمدرضا، سیمای سلمان فارسی، قم، معارف، 1382.

2.‌زرگری نژاد، غلامحسین، سلمان فارسی، تهران، همراه، 1375.

 تبیان

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۸/۱۱/۰۷
HDI

نظرات  (۲)

۰۷ بهمن ۸۸ ، ۰۶:۵۷ کانون یاران مهدی (عج)
سلام
با تبادل لینک موافقی؟
۰۷ بهمن ۸۸ ، ۰۷:۴۲ منتظر قائم
سلام اخوی
خسته نباشی. وبلاگت خوبه ولی حیف که رنگ نوشته ها بارنگ زمینه یکیه.
اگر فرمان دهد رهبر بتازیم - اگر او خواهد از ما سر ببازیم
اگر صبر و قرار از ما بخواهد - بشینیم و بسوزیم و بسازیم
التماس دعا

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی